Развојот на полица за складирање автоматизација стана меинстрим

Со развојот на индустријата за производство во Кина, на логистика и складирање индустрија, како “третиот пролет” на економијата се повеќе се покажа својата супериорност, што резултира со темпото на изградба на автоматски магацини постепено ќе се забрза. Во моментов, модернизација на различни индустрии, како на пример дома апаратот индустрија, автомобилската индустрија, прехранбената индустрија, тутунската индустрија, и фармацевтската индустрија, се 'повеќе бараат автоматски полици за складирање, и ефикасна логистика стана се повеќе и повеќе се спротивставуваат на индустријата. дизајн барања на полиците се подобрени, и рокот на индустријата има добиено широка платформа за бенигни развој. научни истражувања способноста на континуирано промовира континуирано подобрување и унапредување на индустријата, и развојот на полица за складирање автоматизацијата стана главен тек.

прво, модерната логистика бара автоматски тродимензионални полици
Во моментов, има многу капацитети за автоматизација во модерната логистичка индустрија во Кина, како што се логистички роботски системи, автоматски системи за управување со возила, и целосно автоматски тродимензионални ракетни системи. Овие капацитети ќе работат во полето на економска циркулација долго време, а исто така е важна карактеристика на идниот развој на пазарот. Целосно автоматскиот тродимензионален ракетен систем става барања на опремата за полица.

1.собрани полици
Собраните лавици овозможуваат лесна инсталација во индустријата, промена на дизајнерскиот концепт на интегрираната решетка, подобрување на ефикасноста и намалување на трошоците за производство.
2. нови полици за складирање
Структурата и функцијата на многу нови полици за складирање се погодни за механизација и автоматско управување со магацинот, и формирање на целокупното испраќање на магацинот.
3. унифицирани податоци за камерата за информатичка технологија
Брзо, прецизно и навремено собирање и преработка на големи количини на стоки во полицата, да ги зголемат способностите за одговор на информации и контролите на синџирот на снабдување, и подобрување на нивоата на логистичка услуга. Ова е алокација на ресурси заснована врз високо економска основа и е разумен метод за распределување за да се исполнат барањата на пазарот.

Второ, домашните полица за складирање ниво на модернизација
Што се однесува до развојот на сегашната полица во Кина, со цел да се справат со напредокот во логистиката и складирањето и да ги подобриме стандардите за услуги на модерната логистичка индустрија, Индустријата за складирање на полици во Кина, исто така, направи одредени подобрувања, но индустријата сè уште не формирала унифициран стандард, а прагот на производство е многу низок, конкуренцијата на пазарот покажува низок тренд, а моделот на продажба по цена сè уште постои.
Тоа сериозно го ограничи напредокот на кинескиот регион полица за складирање автоматизација, и лесно е индустријата да спаѓа во сегашната состојба на заостаната производствена моќност и заостанување на технологијата. Во моментов, меѓународниот индустриски тренд го зголемува подобрувањето на нивото на автоматизација, но заостаната на средно-до-крајниот капацитет на Кина, исто така, ќе го попречи доброто функционирање на тековниот тренд. Затоа, Заштитната индустрија во Кина треба дополнително да го подобри капацитетот за појавување на полиците за да го исполни балансираниот развој на логистичката индустрија.


Време на објавување: 2019-08-24
Прашање Сега