Uncategorized

 • The difference between steel tray and iron tray

  Many customers have such a question when buying pallets: Are steel pallets and iron pallets the same thing? What's the difference between the two trays? Is the performance of iron trays worse than steel trays? In fact, a steel tray is also called an iron tray. The two are essentially one thing, and there is no difference. There is no…
  Прочитај повеќе
 • How many types of storage shelves are there?

  Three-dimensional shelf The storage method of the warehouse has become the main body of the three-dimensional warehouse since the development of the flat storage to the high-level storage. A wide variety of automated and mechanized warehouses consisting of various forms of shelves that meet different functional requirements have become an important part of the warehousing system and the entire logistics…
  Прочитај повеќе
 • How to choose the shelves in the warehouse?

  Now more and more companies are using shelves, but many companies don't know what kind of warehouse shelves are right for them. Here are some aspects of our selection of shelves: 1. The structure type and operation mode of the warehouse; 2. Determine the size of the warehouse and the overall layout of the warehouse; 3, understand the management of…
  Прочитај повеќе
 • The characteristics of the cloth shelf

  The cloth shelf is usually a manual access method, assembled structure, and the layer spacing is evenly adjustable. Shelves can be divided into light, medium and heavy shelf shelves according to the load capacity of each layer. The laminates are mainly divided into steel laminates and wood laminates. A variety of styles bring new storage options to customers. It also…
  Прочитај повеќе
 • Промовирање на стандардизација на палети и промовирање на трансформација и надградба на логистиката индустрија

  Со брзиот развој на полето на е-трговија во Кина и забрзување на развојот на урбаните логистиката индустрија, подобрување на квалитетот на услугите на логистиката индустрија и заштеда на трошоците за логистика, и градење на интелегентни и стандардизиран систем логистика урбаните стана индустрија консензус. На 22, the 8th China Urban Logistics Development Conference hosted by the China Warehousing and Distribution…
  Прочитај повеќе
 • Индустриски рамно лежиште количка

  Со рамно лежиште количка е рамен транспортен уред; тоа е погодно и практично да работат во една мала област. Дизајнот на серија количка е светлина и лесен за носење. Поради својата леснотија на користење, тоа е нашироко се користи за ракување со кратки растојанија во магацини, производствени погони, стоковни куќи, логистички центри, товарни терминали или дистрибуција. The trolley has a…
  Прочитај повеќе
 • Кои се придобивките од користењето на магацин полици во споредба со редење?

  Во ерата на интернетот, темпото на интернет продолжува да се движи напред. На развој на е-трговија онлајн шопинг започна многу претпријатија и развој на логистика и складирање индустрија. Сите локалитети се откри на тековната ситуација која не може да се користи најмногу магацини. How does the warehouse warehouse complete the agreement between the…
  Прочитај повеќе
 • Како да се подобри ефикасноста на Магацински менаџмент

  (1) Оптимизација на карго простор и подобрување на сортирање работа моќ Класифицирање на стоки од страна на етикетата, им нареди на уреден начин, и да ја замени титулата, категорија и други информации на стоката со концизни зборови, симболи или броеви. Научни кодирање на стоки, што ја олеснува точни кодирање производ, овозможува брзо складирање и работа на енергија. In order to make the warehouse…
  Прочитај повеќе
 • Развојот на полица за складирање автоматизација стана меинстрим

  Со развојот на Кина индустрија, на логистика и складирање индустрија, како "третиот пролет" на економијата се повеќе се покажа својата супериорност, што резултира со темпото на изградба на автоматски магацини постепено ќе се забрза. Во моментов, модернизација на различни индустрии, како на пример дома апаратот индустрија, автомобилската индустрија, прехранбената индустрија, тутунската индустрија, and the…
  Прочитај повеќе
 • Метал карактеристики кутија промет

  Метални кутии се викаат исто така метални кутии промет и кутии промет челик. Структурата е сличен на кафези за складирање и е поделен на фиксни и преклопени. Метална кутија е главно се користи за чување и промет на стоки. Нејзината заштита на животната средина, влага, отпорност на корозија, убавина и трајност се користат во хардвер машини, Авто делови, лесни индустриски текстил, electronic appliances and…
  Прочитај повеќе
 • За количка плинска боца

  Во споредба со гас цилиндар коли заеднички метал, на сите пластични количка гас цилиндар е помоќен, повеќе оперативност и подобра рамнотежа, и тоа е идеална алатка за индустриски локации. Тоа е многу лесно да се движат на цилиндри нагоре и надолу, и тоа е многу труд за заштеда. Кога тоа е запрен, тоа може да се користи како поставеност на цилиндрите и носителот,...
  Прочитај повеќе
 • Користете кафезот Магацински Складирање да го совладате Клучни Поени да се избегне злоупотреба Ефикасно

  Ние сме одличен кинески производители. Имаме долгогодишно искуство бизнис. Ние се обезбеди задоволително производи и услуги за нашите клиенти низ целиот свет. Нашите производи вклучуваат метал складирање кафез,шкафче складирање метал , складирање на метален кафез units.Welcome да контактирате со нас. кафези складирање вообичаено се користат производи во промет на логистиката собранието единици. Овој производ е релативно погодна, and it is…
  Прочитај повеќе
Прашање Сега